Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
zywczanin01 (2121 niezalogowanych)
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Andre med mark napisał:
hooba proponuje afdecco

A właśnie nie Afdecco...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Ja podpisując umowę o pracę z pośrednikiem zwróciłem od razu uwagę na czas umowy, i był to rok. Ten rok przeznaczyłem z góry na "straty".
Natomiast firma dla której byłem wypożyczony miała w umowie 3 letni okres karencji w czasie którego nie mogła mnie bezpośrednio zatrudnić....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hooba-taki zapis jest wbrew prawu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
hooba-taki zapis jest wbrew prawu

Nizupełnie. Kontrakt z pracowników nie może w tym względzie zawierać żadnych ograniczeń. Natomiast umowa miedzy dwoma firmami to już zupełnie inna sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ale nie na trzy lata ......ludzie
już nawet nie chce mi się szukać paragrafów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Andre med mark napisał:
ale nie na trzy lata ......ludzie
już nawet nie chce mi się szukać paragrafów

NAWET GDYBYŚ SIĘ STARAŁ TO I TAK NIE ZNAJDZIESZ .
Po prostu to są wewnętrzne ustalenia handlowe między firmami i nic nikomu do tego .
Ważne tylko by przedmiot tego handlu na tym za bardzo nie ucierpiał .
---
Dobrze prosperująca firma jak chce zatrzymać pracownika to i 10letnia karencja na umowie nic nie pomoże ..
---
Dlatego w Norge jest tyle firm .." córek"
Umowę dzierżawy ...Franka .. firma Oxo , spisuje z pośrednikiem -X- a po sprawdzeniu tegoż pozytywnie przejmuje firma Xox... nieraz nie czekając całego wymaganego roku .
Franek jako wabik dostaje bonus i 10nok podwyżki i cieszy się jak niemowlak na widok Cyca ... nie wiedząc nawet , że został raz kupiony a daw razy sprzedany .
---
W Norge to standardowa praktyka zwłaszcza w budownictwie ... przecież ponad 80 procent zwykłych fizycznych pracowników pracuje na wynajmie przez pośredników .
---
Dla głównego wykonawcy to czysty zysk , ponieważ w czasie przestojów etatowym pracownikom muszą płacić całe świadczenia a pośrednikowi tylko określoną umową stawkę za FAKTYCZNĄ godzinę wynajmu ...Żywego i sprawnego sprzętu jakim jest Każdy... przysłowiowy ..."Franek"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
fakto tak to jest z tym że franek po pół roku powinnien być wolny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Właśnie dla tego Franek jak już okrzepnie to powinien na własną rękę poszukać innej firmy. A mimo wszystko uważam że start z pośrednikiem jest bezcenny. Bez tego moje szanse w tym kraju były by praktycznie zerowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok